Typische Spaanse tapas

Als je van plan bent om Spanje te bezoeken, moet je zeker hun typisch Spaanse tapas uitproberen. Deze zijn ongelooflijk lekker om te eten. Tapas zijn kleine bordjes eten die in Spanje worden geserveerd als tussendoortje of voorgerecht. Ze worden meestal gegeten in combinatie met een glas wijn of bier. Tapas zijn meestal op basis van vlees, maar er zijn ook veel vegetarische opties. Ze worden geserveerd in bars of restaurants en zijn bedoeld om te delen met vrienden of familieleden. Sommige van de typische Spaanse tapas bevatten een gerecht genaamd patatas bravas of aardappelpartjes. Er zijn ook enkele gerechten zoals albondigas of gehaktballen, tortilla española of omelet, en croquetas de jamón y queso of ham en kaas kroketten. Bovendien behoren bocadillos de calamares of sandwiches met inktvis en boquerones en vinagre of gemarineerde ansjovis ook tot de typische Spaanse tapas. Tapas komen oorspronkelijk uit Spanje, maar zijn ook in veel andere landen populair geworden.

 

Unieke kenmerken van Spaanse tapas

Het woord tapa betekent deksel, en het verwijst naar het feit dat deze kleine gerechten over drankjes worden geplaatst om te voorkomen dat ze warm of koud worden terwijl je ervan geniet. Een van de unieke kenmerken van typisch Spaanse tapas is dat ze bedoeld zijn om door iedereen aan tafel te worden gedeeld. Elke persoon krijgt zijn eigen bordje die ze kunnen vullen met tapas. Er staan meestal verschillende tapas tegelijk op tafel. Het is niet ongebruikelijk dat één persoon twee of drie verschillende soorten tapas bestelt, zodat ze ze allemaal tegelijk kunnen proberen. Wat typisch Spaanse tapa zo bijzonder maakt, is het feit dat elk gerecht vers wordt gemaakt.

 

Waarom je typisch Spaanse tapas zou moeten proberen

Wanneer je Spanje bezoekt, zul je waarschijnlijk veel mogelijkheden tegenkomen om typisch Spaanse tapas te proberen. Tapasbars en restaurants zijn te vinden in heel Spanje, vaak in het centrum van steden of dorpen. Het zijn geweldige plekken om andere reizigers en de lokale bevolking te ontmoeten, en ze zijn ook een geweldige manier om enkele van de beste gerechten in Spanje te proberen. Als je op zoek bent naar iets anders tijdens een reis door Spanje, dan zijn tapas een geweldige optie. Ze zijn betaalbaar en gemakkelijk te delen met vrienden of familieleden. Je krijgt de kans om te zien wat voor soort dingen Spanjaarden dagelijks eten Misschien ontdek je zelfs je nieuwe favoriete eten!

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je vragen over Spaanse tapas? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.