Verse groenten en fruit: De onmisbare ingrediënten voor elke horecagelegenheid

Gepubliceerd op: 8 augustus 2023

Zie je die kleurrijke, sappige en smakelijke groenten en fruit die geserveerd worden in restaurants en cafés? Ze komen meestal van de horecagroothandel groente en fruit. Deze bedrijven zorgen ervoor dat verse producten van het veld, boomgaard of de kas rechtstreeks naar de keukens van horecagelegenheden gaan. Ze zijn de brug tussen de boeren die deze producten verbouwen en de chefs die ze omtoveren tot heerlijke gerechten. Ze kopen grote hoeveelheden groenten en fruit in en distribueren deze naar verschillende horecaondernemingen. Zonder deze groothandels zou het voor restaurants bijna onmogelijk zijn om elke dag verse ingrediënten aan hun klanten te serveren.

Waarom is een AGF groothandel zo belangrijk?

De term agf groothandel staat voor aardappelen, groente en fruit groothandel. Het is eigenlijk een soort supermarkt voor de horeca waar ze verse producten kunnen kopen in grote hoeveelheden. Ze hebben meestal een breed assortiment aan verse producten, van het meest gangbare tot het meest exotische. Het grootste verschil met een normale supermarkt is de hoeveelheid product die je kunt kopen. In plaats van een zak appels te kopen, kun je in een agf groothandel een hele krat of zelfs een pallet appels kopen. Dit is ideaal voor restaurants, cafés en andere horecaondernemingen die grote hoeveelheden verse producten nodig hebben. Bovendien bieden agf groothandels vaak betere prijzen omdat ze de producten in bulk inkopen.

Hoe worden de beste groothandels gevonden?

Het vinden van de beste agf groothandel kan een uitdaging zijn, maar er zijn een paar dingen waar je op kunt letten. Ten eerste, zoek naar groothandels die een breed assortiment aan producten hebben. Dit betekent dat ze een goede relatie hebben met veel verschillende boeren en leveranciers, wat vaak resulteert in versere producten. Ten tweede, let op de kwaliteit van de producten. De beste groothandels hebben strikte kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat alleen de beste producten hun weg vinden naar jouw keuken.

Meer lezen?